Ureña Rib

OBRA PICTÓRICA

ABSTRACCIONES

ALEGORÍAS

AMAZONAS

CRISÁLIDAS I

CRISÁLIDAS II

DADORAS

DIBUJOS

FIGURACIONES

FORTUNA

IMÁGENES FULGURANTES

ONÍRICA

LITÚRGICA

LÚDICA

NINFAS

ORÁCULOS

OBRAS

ÓRFICAS

OTOÑO

OCEÁNICA

ORGÁNICA

TRÓPICO

 

 

 

 
DOMINIKANSK KONST

 

FERNANDO ureña rib

EN ARTIST MED VISJONER

TOR ARNE RANGHUS

 

 

 

 

 

Fernando Ureña Rib har en bemerkelses verdig konstkarriere. Han har en uttryksform som gir den unge latinamerikanske kunst en levende og spennende form.

 

 

Fernando Ureña Rib har en bemerkelses verdig konstkarriere. Han har en uttryksform som gir den unge latinamerikanske kunst en levende og spennende form.

Det er en økende interesse for hans kunst i Europa, spesielt etter to suksesffulle utstillinger i 1988. Den første i mai i Oslo, Norsk i galleri Taran. Den andre i Roma Itali i Istituto Italo Latinoamericano i oktober.

Han har hatt utsillinger i Europa nesten hvert å siden 1974 , da hadde han sin utstillin "Spanish Period" I Madrid. Han var invitert ave den Spanske stat ved The Institute of Hispanic Culture. Han har god kjennskap til kunsttradisjoner og sammen med hans fantasisfulle teknikk, skaper han friske former tatt fra naturen, transformert om til ren visuelle energi 'en impuls av poetisk fantasi-

Rytmen og bevegeslsen er det essensielle i dansen og musikken dsHovedelmentene i hans nye kolleksjon "Submarina" er bevegelsen, fargen og lyset.

Arbeidene til denne dominikanske artist vil bir lagt merke til i fremtiden. Hans fundamentale mønster vil skape en ny image i den kunstneriske verden

Tor Arne Ranghus

Oslo 1989

Fernando Ureña Rib


Er du en som liker å møte mennesker som viser seg å være noe utenom det vanlige? Mennesker som overrasker deg, som tenker annerledes og utradisjonelt. Høres det foreksempel ikke fristende ut å møte en generøs frekkas med sans for fjær og stas og kunst og anleggsarbeid?


Publisert 14.11.2002 11:36.

Noen folk kan rett og slett få deg til å se verden på en annen måte, fra en annen vinkel.

Tor Arne Ranghus heter mannen som i sin tid skapte Great garlic girls og som noe senere var første ute med å arrangere komersielle kirkekonserter.

I dag er Great garlic girls kjedelige og enkelte av prestene mer kommersielle enn konsertene, mener Ranghus. De siste årene har han derfor boikottet kirker han mener tar ukristelig priser for leie av lokaler.

Great garlic girls har han gitt opp for lengst. Det betyr ikke at han er arbeidsledig. Neida, han arrangerer konserter, vikarierer som lærer, driver artistformidling, har seminarer, arbeider som snekker og murer og buss-sjåfør og kunstformidler.

I dag er han gjest hos Ingjerd Skrede i Lang lunsj.


 

 

 

Direkte fra Den dominikanske republikk

Tirsdag kl. 20 kommer forfatteren Rita Indiana Hernandez, en av kunstnerne i utstillingen "Etter Columbus.com", selv til Kunstnernes Hus.

På Kunstnernes Hus henger "Etter Columbus.com", en utstilling som er viet samtidskunst fra Haiti og Den dominikanske republikk. Hernandez vil lese fra sin bok "Science Suction".

Hernandez er en av representantene for en ny dominikansk litteratur. Hun har skrevet tekster for teater og tekster som har vært brukt som utgangspunkt for kunstvideoer.
Ved flere anledninger har hun samarbeidet med billedkunstnere som Jorge Pineda, Monica Ferreras og Raul Recio.
I hennes siste bok setter Hernandez søkelys på små hendelser i hjembyen Santo Domingo og sin generasjons lengsel etter å komme videre, drømmen om å flykte fra et samfunn hvor fremtidsutsiktene er begrenset.

Rita Indiana Hernandez en av de deltagende kunstnerne i Etter Columbus.com leser fra sin bok "Science Suction"

Rita Indiana Hernández er en av representantene for en ny dominikansk litteratur der urbane og internasjonale elementer forenes med dagligdagse og ordinære hendelser i den unge generasjonens liv. Hernández er en mangfoldig forfatter. Hun har skrevet tekster for teater og tekster som har vært brukt som utgangspunkt for kunstvideoer, og ved flere anledninger samarbeidet med billedkunstnere som Jorge Pineda, Monica Ferreras og Raúl Recio.I tillegg har hun også skrevet for dominikanske aviser, tidsskrifter og elektroniske magasin. Vi har her gleden av å produsere og presentere den engelske oversettelsen av hennes siste novellesamling Ciencia Succión /Science Suction. I en frodig og lokal språkdrakt setter Hernández søkelys på de små hendelser i sin hjemby Santo Domingo, sin generasjons lengsel etter å komme videre, drømmen om å flykte fra et samfunn hvor fremtidsutsiktene er begrenset, men der vennskap og menneskelig kommunikasjon i stor grad definerer hovedpersonenes virkelighet. Hernández har tidligere utgitt en novellesamling og en roman. Hun forfattet dramaturgien til teaterstykket Puentes, hvor Jorge Pineda var scenograf og coprodusent. Stykket hadde premiere på Nasjonalteatret i Santo Domingo i vinter og fikk mye omtale i den dominikanske pressen.


 

 

 

FERNANDO URENA RIB

ART STUDIO

 

 

CONTACT INFORMATION

  

Revisado: April 28, 2013
TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. ALL RIGHTS RESERVED

 

 

 

Home Contact us Search for Artists profiles Latin Artists Directory
Privacy Policy | Terms of use | Help | Contact Us | Report Abuse
© Latin Art Museum 2006. Design and developed by comuniQue.  
 free hit counter